Var söker man stipendium?

Var man söker stipendium beror på vilken typ av stipendium man vill söka. Det finns många olika typer av stipendier tillgängliga för olika ändamål och krav. Vissa stipendier kan sökas direkt från universitet eller högskolor, medan andra kan sökas genom privata organisationer, stiftelser och andra finansiella institutioner.

Stipendium är en form av ekonomiskt stöd som tilldelas en individ för att täcka kostnader för utbildning, forskning eller andra ändamål.

Akademiska stipendier

Akademiska stipendier är stipendier som är avsedda för studenter som har goda akademiska meriter. Dessa stipendier är vanligtvis baserade på betyg, akademisk prestation och andra akademiska kvalifikationer. De kan användas för att täcka kostnader för utbildning, inklusive undervisningsavgifter, böcker, material och annat som behövs för att slutföra studier.

Här nedanför kommer vi att visa några platser där man kan söka akademiska stipendier. Detta kan vara universitetets eller högskolans stipendiekontor, privata organisationer som tillhandahåller stipendier, stiftelser och andra finansiella institutioner som erbjuder stipendier.

Uppsala Universitet

Här kan du kombinera olika sökkriterier för att hitta ett stipendium som passar just dig.

Stockholms Universitet

Hos Stockholms Universitet kan du hitta flera olika stipendium som du kan ansöka till.

hittastipendier.com

Stipendier delas oftast ut av olika stiftelser och fonder. Hos hittastipendier.com kan du få hjälp med hitta rätt stiftelse eller fond att skicka din ansökan.

Stipendier för företag

Stipendier för företag är en annan typ av stipendium som är avsett för personer som är intresserade av att starta eller driva ett företag. Dessa stipendier är vanligtvis baserade på affärsidé, innovation, ekonomisk potential och andra faktorer som är relevanta för entreprenörskap.

Här så kommer vi att visa några platser där man kan söka stipendier för företag. Detta kan inkludera privata organisationer, stiftelser, riskkapitalbolag och andra finansiella institutioner som erbjuder stipendier för entreprenörskap. Vi kommer också att ge information om tidsramar och krav för varje stipendium, så att sökande kan öka sina chanser att hitta det stipendium som passar deras specifika affärsidé och kvalifikationer.

foretagarna.se

Företagarna delar ut stipendier på lokal, regional och riksnivå.

karriarforetagen.se

Hos karriarforetagen.se hittar du över 100 stipendium du kan ansöka om.

verksamt.se

Hos Verksamt kan du ta del av en omfattandes ammanställning var man kan ansöka om stipendier för företag.

Kulturella stipendier

Kulturella stipendier är stipendier som är avsedda för personer som är involverade i kultur och konst. Dessa stipendier är vanligtvis baserade på talang, kreativitet, konstnärliga prestationer och andra kvalifikationer som är relevanta för kulturella och konstnärliga verksamheter.

konstnarsnamnden.se

Här hittar du alla typer av stipendier, bidrag, program och residens genom att filtrera på vad du vill söka och ditt konstområde i listan. 

goteborg.se

Du som är yrkesverksam inom konst- eller kulturlivet kan söka stipendier från kulturnämnden.

nordisk.nu

Behöver du bidrag för ditt konstprojekt? Kontata nordisk.nu för att ansöka.

Idrottsstipendier

Idrottsstipendier är stipendier som är avsedda för personer som är engagerade i idrott och fysisk träning. Dessa stipendier är vanligtvis baserade på idrottsprestationer, talang, fysisk förmåga och andra kvalifikationer som är relevanta för idrottsverksamhet.

 

enkoping.se

Hos enkoping.se kan du ansöka stipendier som kan bidra till möjligheten för en enskild idrottare, domare eller ett lag samt ledare att utveckla sin talang och sin förmåga.

RF.se

Sök bidrag och stöd via rf.se. Riksidrottsförbundet erhåller idag cirka 2 miljarder kronor i årligt anslag från staten.

utlandsstudier.se

Hos utlandsstudier.se kan du få hjälp att ansöka om idrottsstipendium i USA.