2023-04-03

Kan jag få ersättning för en gammal skada?

Har du en gammal skada som påverkar din livskvalitet? Isåfall finns det en stor chans till att du är rätt till ersättning för detta.

Om du är precis som många andra svenskar, så har du någon gång undrat om det är för sent att få ersättning för denna gamla skada eller inte. Det är en vanlig fråga som många ställer sig, men svaret kan vara mer komplicerat än vad man tror. Läs vidare för att få mer information om hur du kan gå tillväga för att få ersättning för en gammal skada.

Hur vet man om man kan få ersättning från för en gammal skada?

För att avgöra om du kan få ersättning för en gammal skada, behöver du först se till att du hade en försäkring när olyckan skedde. Alla som bor och arbetar i Sverige är försäkrade. Den svenska socialförsäkringen är nämligen lagstadgad.

För att bedöma om du har rätt till ersättning kan det vara en bra idé att söka juridisk rådgivning. Det kan vara svårt att bedöma din rätt till ersättning utan att ha kunskap om relevant lagstiftning och praxis på området.

I vissa fall kan det finnas tidsfrister för att ansöka om ersättning för en gammal skada, till exempel om skadan orsakades av en olycka eller sjukdom som inträffade för flera år sedan. Det är därför viktigt att ta reda på vilka tidsfrister som gäller och att agera i tid för att inte gå miste om rätten till ersättning.

För att kunna bedöma om du har rätt till ersättning och vilken typ av ersättning du kan få, är det viktigt att samla in all relevant information om skadan, inklusive sjukjournaler, medicinska rapporter, eventuella polisanmälningar eller olycksrapporter och eventuella övriga dokument som kan styrka din ansökan.

Få hjälp att ansöka om ersättning med Insurello

Insurello är en svensk start-up som erbjuder en digital plattform för att hjälpa personer att ansöka om ersättning för skador som orsakats av andra. Plattformen gör det enkelt för användare att samla in och organisera all relevant information om skadan, inklusive sjukjournaler, medicinska rapporter och polisanmälningar, och skicka in en ansökan om ersättning till försäkringsbolaget.

Insurellos tjänst är gratis för användare och finansieras genom ett samarbete med försäkringsbolagen. När en användare skickar in en ansökan om ersättning, tar Insurello en provision på 25% av det totala beloppet av den ersättning som betalas ut.

För att använda Insurello behöver du bara skapa ett konto på deras webbplats och fylla i information om din skada. Insurello hjälper sedan till att samla in all relevant information och skicka in en ansökan om ersättning till försäkringsbolaget.

Insurellos tjänst kan vara till stor hjälp för personer som har svårt att navigera försäkringsprocessen själva eller som känner sig överväldigade av den mängd information som behöver samlas in och hanteras för att ansöka om ersättning. Plattformen gör det enklare och mer lättillgängligt för personer att ansöka om ersättning och kan minska stressen och oron som ofta är förknippade med skador och försäkringsprocesser.